Badania właściwości proszków i spieków
- Pomiary właściwości fizyko-chemicznych proszków.
- Analiza sitowa proszków , zakres 0,600-0,020 mm.
- Wykonywanie mieszanek proszków masa max. 2 kg.
- Obserwacja kształtu ziaren proszków.
- Konsolidacja proszków.
Dane kontaktowe:
dr hab. inż. Joanna Karwan-Baczewska, prof. AGH
tel.: 12 617 26 69
e-mail: jokaba@agh.edu.pl
dr inż. Magdalena Majchrowska
tel.: 12 617 45 97
e-mail: susiak@agh.edu.pl
Strony
- Home
- Strona Główna
- O Katedrze
- Dydaktyka
- Oferta badawczo-technologiczna
- Badania własności mechanicznych
- Badania własności mechanicznych w mikroskali w temperaturze od 77 do 1300K
- Badania własności tribologicznych i elektrycznych styków
- Badania własności strukturalnych i chemicznych
- Badania mikrostruktury przy wykorzystaniu skaningowej mikroskopii elektronowej
- Badania mikrostruktury przy wykorzystaniu transmisyjnej mikroskopii elektronowej
- Dyfrakcyjna analiza fazowa
- Pomiary własności elektrycznych metodą 4-punktową
- Badania właściwości proszków i spieków
- Synteza materiałów
- Inżynieria powierzchni
- Obróbka cieplna metali i stopów
- Modelowanie i symulacje numeryczne
- Melt spinning
- Kontakt
- Aktualności
Ostatnie wpisy
- Seminarium mgr inż. Piotr Noga
- Konferencja Absolwentów Wydziału Metali Nieżelaznych AGH „Od Nauki do Przemysłu”
- Piknik Naukowy PGE Narodowy – WMN AGH, Warszawa 2019
- Dzień otwarty AGH 2019
- ESSDERC–ESSCIRC